امروزه تب کاهش وزن چنان همه جا را فرا گرفته که خانمها و آقایان محترم بدون توجه به عوارض و خطرات داروها و صرفاً بنا بر توصیه دوستان و آشنایان هر دارویی را دراین زمینه مصرف میکنند.
یکی از داروهایی که مصرف آن به عنوان داروی کاهنده وزن شیوع زیادی پیدا کرده فلوکستین است.آیا میدانید که اصولاً فلوکستین جزو چه دستهای از داروها است و چه کاربردی دارد؟ این دارو از دسته داروهای ضد افسردگی است. برخلاف آنچه تصور میکنید، در مصرف این دارو باید با احتیاط بسیار رفتار کنید و بیماران قلبی،کبدی، کلیوی و افرادی که صرع دارند نباید ازاین دارو استفاده کنند.
در واقع بیاشتهایی و کاهش وزن از عوارضاین دارو محسوب میشوند و همین عارضه دارو است که مصرف آن را به عنوان داروی لاغری باب کرده است.از دیگر عوارض این دارو میتوان به تهوع و استفراغ و سوء هاضمه، دل درد و اسهال یا یبوست اشاره کرد. سردرد، تپش قلب، اضطراب، خشکی دهان، لرزش دست و پا، توهم، تشنج، تب، اختلال عملکرد جنسی و تعریق نیز از دیگر عوارض جانبیاین دارو هستند.
بیشتر بدانیم
درصورت بروز بثورات جلدی مصرف دارو باید متوقف شود.
اگر تشنجات صرعی با مصرف این دارو بدتر شدند، مصرف دارو باید قطع شود.
از قطع ناگهانی مصرف این دارو باید اجتناب شود.
مصرف این دارو در کودکان توصیه نمیشود.
دوره درمان با این دارو باید کامل شود. این دارو نباید بیش از مقدار توصیهشده مصرف شود.
برای درمان افسردگی ممکن است حداقل چهار هفته و برای درمان اختلالات وسواسی ممکن است حداقل پنج هفته زمان لازم باشد.
درصورت فراموش کردن یک نوبت مصرف دارو، از مصرف نوبت فراموش شده و دو برابر کردن مقدار مصرف بعدی باید خودداریشود. درمان باید مطابق برنامه ادامه یابد.